icon-news

Wybory Pięknej z Rept w tarnogórskim gastronomiku

Wydarzenia 22.04.2024

– Jestem tutaj jurorem po raz trzeci, widzę podobne twarze z poprzednich edycji, a to oznacza, że się nie poddajecie i chcecie rozwijać. Taka praca na pewno zaprocentuje – powiedział Grzegorz Bien podczas podsumowania konkursu kulinarnego dla uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach. Słowa jurora potwierdza gastronomiczny poziom potraw, bo 22 kwietnia postanowiono przyznać  ex aequo dwa pierwsze miejsca.

Tegoroczni zwycięzcy:

I miejsce – Natalia Szajer za sernik i Vitalii Vaskovych za kaczkę

III miejsce – Maja Jonecko za jabłecznik

dodatkowe wyróżnienie – Julia Mielcarska za pizzę

Trochę szkoda, że konkurs nie został podzielony na dwie kategorie, bo ciężko połączyć potrawy słodkie z wytrawnymi, ale jedno jest pewne – poziom był bardzo wysoki – mówił Szymon Lorenc.

Jury w tym roku było 5-osobowe: Bartłomiej Strączek z Bistro Miarki 8, Szymon Lorenc z restauracji Skarbiec, Grzegorz Bien – finalista Master Chef, Barbara Kucia z SMZT i Jolanta Tuszyńska z Urzędu Miasta Tarnowskie Góry.

Prowadziłem dla was warsztaty kulinarne i widzę, że wzięliście pod uwagę moją radę – najpierw oglądam talerz, a potem go smakuję – powiedział Bartłomiej Strączek.

Konkurs kulinarny w tarnogórskim gastronomiku odbył się już po raz trzeci.

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.

Zostań Patronem