Tegoroczni zwycięzcy:
I miejsce – Natalia Szajer za sernik i Vitalii Vaskovych za kaczkę
III miejsce – Maja Jonecko za jabłecznik
dodatkowe wyróżnienie – Julia Mielcarska za pizzę
– Trochę szkoda, że konkurs nie został podzielony na dwie kategorie, bo ciężko połączyć potrawy słodkie z wytrawnymi, ale jedno jest pewne – poziom był bardzo wysoki – mówił Szymon Lorenc.
Jury w tym roku było 5-osobowe: Bartłomiej Strączek z Bistro Miarki 8, Szymon Lorenc z restauracji Skarbiec, Grzegorz Bien – finalista Master Chef, Barbara Kucia z SMZT i Jolanta Tuszyńska z Urzędu Miasta Tarnowskie Góry.
– Prowadziłem dla was warsztaty kulinarne i widzę, że wzięliście pod uwagę moją radę – najpierw oglądam talerz, a potem go smakuję – powiedział Bartłomiej Strączek.
Konkurs kulinarny w tarnogórskim gastronomiku odbył się już po raz trzeci.